Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiedeńskie na babeczki placki i krajanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 150 gram
mąka 75 gram
mąka ziemniaczana 75 gram
masło 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiedeńskie na babeczki placki i krajanki

Jajka ubić na parze razem z cukrem.Zdjąć z garnka i ubijając dalej wystudzić.Następnie dokładnie wymieszać z wymieszanymi i przesianymi mąkami.Potem stale mieszając dodawać gorący tłuszcz.Wykładać zaraz do foremek i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.09.2012 09:25
extra
Grazyna0211 18.06.2012 13:32
fajny przepis muszę kiedyś wypróbować
Grażyna13 16.05.2012 09:54
Ciekawe to ciasto :)
kate.500 06.10.2011 13:08
pychotka
IZABELA29 14.09.2011 08:25
warto wypróbować
m1monika 16.08.2011 15:58
fajny
ben-ka 05.04.2011 11:27
Ciekawy przepis oj ciekawy:)
misia53 16.03.2011 23:54
Chyba pół księgi ci zabrałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak