Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z kalafiora

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 700 g
masło 3 łyżki
jajko 4
natka pietruszki
śmietana 1\\2 szklanki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z kalafiora

Kalafiora gotujemy z dodatkiem cukru, po ugotowaniu dzielimy na mniejsze różyczki podzielić na cząstki, a resztę przetrzeć . Z jajek oddzielamy białka od żółtek , żółtka ucieramy z masłem , wymieszać z bułką tartą , śmietaną , kalafiorem , posiekaną natką i ubitą piana z białek . Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i bułka tartą , szczelnie zamknąć i gotować w kąpieli wodnej do 60 minut. Ugotowany budyń troszkę przestudzić , i wyjąć z formy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.05.2012 19:14
ciekawe..
babcia
babcia 19.05.2012 19:14
ciekawe..
IlonaAlbertos 24.09.2011 22:20
Zaskakujące połączenie.
ElizaT 09.04.2011 10:06
proszę jakie pomysły ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak