Barszcz biały wielkanocny

Barszcz biały wielkanocny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • kiełbasa

    2 kawałki
  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • jaja

    4 sztuki
  • żurek śląski

    o smaku wędzonego boczku butelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

28.10.2011 09:39
mniam

Tika4444

11.05.2011 08:47
musze wypróbować

Tika4444

11.05.2011 08:47
z pewnością smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat