Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 800 g
seler 1 sztuka
natka pietruszki łyżka
pietruszka 1 sztuka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
strąg papryki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z papryką

umyte mięso zalać zimną wodą osolić i gotować około 2,5 godziny na wolnym ogniu seler pietruszkę i paprykę oczyścić opłukać zemleć utrzeć z białkiem włożyć do rosołu pod koniec gotowania potem mięso wyłączyć rosół przecedzić wymieszać z posiekaną natką i inną zielenizną doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak