Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piersi z indyka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 3 szt
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piersi z indyka

Pierś z indyka moczymy, a następnie drobno kroimy. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni, w międzyczasie doprawiamy je solą i pieprzem Prymat. Wszystko dusimy na małym ogniu. Po 15 minutach dorzucamy do mięsa cebulę. Od czasu do czasu dolewając wodę smażymy mięso, tak długo aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawę do sosów oraz liść laurowy. Całość zagęszczamy mąką. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.12.2012 06:10
pycha
PIOTR11 13.11.2012 15:37
lubię
Aleksandraa 20.07.2012 15:59
pycha
berys18 09.07.2012 08:45
apetyczny gulasz
Emiliozo 10.06.2012 20:39
znakomity
fictor123 15.05.2012 08:57
smaczny
kate.500 06.02.2012 15:12
pyszny indyczek...
Elżbieta17 24.11.2011 10:57
pycha:)
owca441 16.10.2011 08:42
smaczny
jogobella231
jogobella231 13.06.2011 09:28
super
Ania67 05.06.2011 09:28
bardzo fajny
Kuchareczekjeden 08.05.2011 14:18
smaczniutki
Dorota59 08.05.2011 00:53
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak