Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
ryż 15 dag
mięso mielone 25 dag
pieczarki 15 dag
cebula 2 sztuki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę oczyszczamy, wydrążamy środek nie uszkadzając strąków. Ryż gotujemy na sypko. CEbulę siekamy, pieczarki drobno kroimy. Całość wraz z mięsem podsmażamy na oleju, doprawiamy, dodajemy ryż. Powstałym farszem nadziewamy papryki, smarujemy je olejem i zawijamy w folię aluminiową. ZApiekamy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak