Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone spaghetti

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 450 gram
brokuły 370 gram
szpinak mrożony 400 gram
cebula 4 sztuki
czosnek 1 pęczek
śmietanka 12-procentowa 200 ml
ser topiony 4 trójkąty
ser feta 1/3 sztuki
makaron spaghetti 250 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzka
Bazylia suszona Prymat 2 łyzki
oregano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone spaghetti

Cebulę drobno posiekać, podsmażyć. Dodać zmiażdżony czosnek, później mięso. Jak się przysmaży dodać posiekany szpinak i pokrojone drobno brokuły. Dusić do miękkości, można podlewać wodą żeby się nie przypaliły. Przyprawić pieprzem, bazylią i oregano. Wlać śmietankę i dodać serki topione wraz z fetą, mieszać aż sery się rozpuszczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 19.07.2011 22:52
świetny przepis
kate.500 06.04.2011 10:59
Wygląda pysznie...
IKrakowianka 19.03.2011 18:49
Wyśmienite danie
anemon 16.03.2011 21:50
Makaron i dużo warzyw - pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak