Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z MIĘSEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 70 dag.
boczek wędzony 20 dag.
kapusta biała 1 sztuka
jaja 2 sztuki
cebula 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
olej 3 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1 l.
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól - do smaku
pieprz - do smaku
kminek - -

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z MIĘSEM

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku, gotować kilka minut, wyjąć i wystudzić. Odciąć od liścia zgrubienia.
Bułkę namoczyć w wodzie.
Cebulę pokroić, dodać do mięsa wyrobić, dodać wyciśniętą bułkę, jajka, sól i pieprz, ponownie wyrobić. Na pojedyncze liście układać mięso, zawijać. Boczek pokroić. Gołąbki smażyć na oleju, dodać boczek, posiekaną cebulę, kminek, opruszyć mąką i dolać bulion. Dusić ok. 40 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.03.2011 22:04
jeszcze nie robiłam z kminkiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak