Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 90 dag
mąka 40 dag
rosół drobiowy 350 ml
czosnek 1 ząbek
ser żółty 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę obrać przekroić na pół,połówki pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzany olej razem z czosnkiem przetartym przez praske,smażyć ok 10 min. na złoty kolor.
Mąkę wsypać do garnka i wymieszać z rosołem, zagotować dodać listek laurowy.
Przyprawić do smaku, solą i pieprzem oraz musztardą. Gotować ok 20 min. na małym ogniu.
Podawać w małych miseczkach ze świerzym chlebkiem.Wierzch posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak