Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTETY Z TUŃCZYKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 2 puszki
ciasto francuskie 50 dag.
jajko 6 sztuk
oliwa 1 łyżka
kapary 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
cebula 1 sztuka
sól - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTETY Z TUŃCZYKIEM

Jajka ugotować na twardo, pokroić. Cebulę obrać, pokroić, poddusić na tłuszczu.
Kapary odsączyć, pokroić, wymieszać z odsączonym tuńczykiem, jajkiem na twardo, jajkiem surowym, cebulą oraz śmietaną, solą i pieprzem, wymieszać.
Ciasto pokroić na kawałki, na każdym ułożyć farsz, złożyć na pół i posklejać brzegi.
Na blaszce ułożyć papier, rozłożyć paszteciki, wierzch posmarować jajkiem rozprowadzonym z odrobiną wody.
Piec ok. 20 min. w temp. 190 st. C.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.11.2012 13:20
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak