Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z polędwicy wołowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
cebula 2 szt
żółtka z jajek 7 szt
ogórki konserwowe 2 szt
pieczarki marynowane 10 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z polędwicy wołowej

Oczyszczone z błon mięso zemleć w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki. Na środku każdego zrobić wgłębienie palcem i włożyć surowe żółtko. Każdy kotlecik skropić oliwą, wokół obłożyć drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkiem i cebulą. Do tatara można podać marynowaną, pokrojoną paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.04.2013 22:34
Zapowiada się naprawdę fajne danie.
IZABELA29 01.10.2012 08:35
nie jestem jego smakoszem
olkaaa 01.10.2012 08:33
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak