Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Barszcz 60 dag
żeberka 4 szt
ziemniaki 8 szt
cebula 1 szt
chrzan 15 dag
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na żeberkach

Żeberka ugotować z cebulą w 3-4 szkalankach wody, posolić.
Zeimniaki ugotować w odzielnym garnku.Gdy mięso będzie juz miękkie, wlać do wywaru barszcz rozpuszczony w 300 ml zimnej wody. Gotować ok 5 min.
Dodać śmietanę, chrzan.podawać z ziemniakami i porcją żeberek,wierzch delikatnie udekorować posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak