Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
budyń śmietankowy 2 sztuki na 1/2 mleka
mleko do budyniu
jabłka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z budyniem

Margarynę ucierać z cukrem, dodać jajka, mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, następnie pokrojone w cienkie plastry jabłka, ugotować zgodnie z przepisem budynie i gorące wyłożyć na jabłka. Resztę ciasta na budyń. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.03.2011 16:14
proste i smaczne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak