Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Doroty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka do mięs 1 szt
olej 1/3 szklanki
cebula 1 szt
mąka 2,5 łyżki
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Doroty

Mięso pokroić,podsmażyć na oleju i wrzucić do garnka.Całość zalać wodą,dodać liście laurowe,kostki rosołowe,kostkę do mięs,kucharek i pieprz do smaku.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Gulasz gotować pod przykryciem do chwili,aż mięso będzie bardzo miękkie.Pod koniec gotowania gulasz zagęścić zawiesiną sporządzoną z wody i mąki.
Podawać z kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 12:28
uwielbiam gulasze
Pacia 17.04.2012 09:18
dobry gulasz-to super sprawa
maciek7 29.03.2012 19:40
super
Angelika12 05.01.2012 17:11
luksio
motomaniak 09.10.2011 17:24
fajny pomysł
evita0007 09.04.2011 22:22
jak dla mnie troszke tłusty bo na oleju,,ale wygląda smacznie :-)
Mala 06.04.2011 16:02
świetne
izapozdro 28.03.2011 20:40
pycha
accee 20.03.2011 19:35
Bardzo dobre
anemon 16.03.2011 21:56
Wyglada smacznie, a podany z kasza jęczmienna, to duet idealny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak