Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 50 dag
kapusta włoska 50 dag
marchewka 30 dag
kasza jaglana 15 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Mięso przekładamy do garnka , zalewamy wodą , dodajemy listka , pieprz w ziarenkach może być kolorowy , parę sztuk i gotujemy do miękkości , gdy już będzie miękkie to wyjmujemy i odkładamy , aby pokroić w kostkę . Kaszę gotujemy według przepisu , marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy , solimy , kapustę poszatkować i też przełożyć do zupy , następnie dodajemy to mięsko co pokroiliśmy w kostkę i kaszę . Całość jeszcze chwilkę pogotować , przyprawić i podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2013 14:16
Smaczna zupka
KasiaK90 28.11.2012 19:25
b. lubię
sunnymood 08.09.2012 09:30
dobra
babcia
babcia 04.08.2012 18:19
moja ulubiona
babcia
babcia 04.08.2012 18:19
moja ulubiona
ElizaT 11.04.2011 11:05
zupy są bardzo dobrym rozwiązaniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak