Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka ze śliwkami justysi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
śliwki węgierki 1 kg
mąka pszenna 5 łyżek
ryż 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka ze śliwkami justysi

Posypaną pieprzem i mąką wątróbkę (1 kg) smażymy na małym ogniu na margarynie (2-3 łyżeczki). Na osobnej patelni lekko podsmażamy śliwki (1 kg- przecięte na pół, bez pestek, lecz ze skórką) z cukrem (odrobiną) i solą prymat (1 szczypta). Gdy wszystko będzie odsmażone wkładamy wątróbkę do naczynia żaroodpornego, Mięso przykrywamy śliwkami. Wszystko pieczemy od przykrywką 15 minut w 200 stopniach. W międzyczasie gotujemy ryż (300 g) i podajemy go z upieczoną wątróbką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.02.2012 15:20
super!!!
cooleczka 17.02.2012 17:49
świetny przepis
halina17 02.01.2012 17:48
dobry przepis
Elżbieta17 27.12.2011 09:32
pyszny obiad:)
joanna77 03.08.2011 18:00
pyszna
Rique 01.08.2011 08:27
bardzo dobra:
ankaryba 22.07.2011 12:16
pycha
Ania67 13.07.2011 08:48
fajny pomysł
Kuchareczekjeden 01.06.2011 21:03
pycha
AgaS10 20.04.2011 12:03
pycha,uwielbiam wariacje na temat wątróbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak