Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa domowa pieczarkowa z makaronem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
marchewka
cebula
pieczarki 50 dag
natka pietruszki 1 łyżka
makaron 1\\3 paczki
śmietana 12% 200 ml
mąka 2 łyżki
sól
pieprz kolorowy
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
masło 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa domowa pieczarkowa z makaronem

Marchewkę wraz z selerem i cebulą pokroić w kostkę , rozgrzewamy tłuszcz na patelni i najpierw zeszklić na patelni cebulę cały czas mieszamy . W garnku gdzie znajduje się rosół to najpierw go zagotować i dodać tą cebulę , potem marchewkę i selera , całość dopiero doprawiamy do smaku pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem z młynka i gotujemy a my w między czasie myjemy pieczarki , potem suszymy papierowym ręcznikiem kroimy w plasterki i dusimy pod przykryciem na masełku i przekładamy je do gotującej się zupy . Gotujemy ok. 30 minut. Na koniec śmietanę łączymy z mąką i 3 łyżkami zupy zamieszać najlepiej w słoiczku i dodać do zupy , jeszcze tylko natka pietruszki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.01.2013 18:54
pyszna
babcia
babcia 13.01.2013 18:54
pyszna
Kate131 22.10.2012 08:12
smaczna
smakoszek 17.02.2012 22:33
pyszna
ewaa 02.07.2011 20:04
bardzo smaczna
ElizaT 11.04.2011 11:04
u mnie w domu jest taka podawana
teresa18 16.03.2011 21:00
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak