Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bomba sernikowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 30 dkg
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 1 szklanka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy
Biszkopty 10 dkg
maliny mrożone 30 dkg
brandy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bomba sernikowa

Maliny bez rozmrażania zasypujemy cukrem delikatnie mieszamy i zostawiamy na pół godziny.Ser przepuszczamy przez maszynkę jakieś dwa razy.Margarynę ucieramy na krem dodając po łyżce cukru pudru i cukru waniliowego a następnie po jednym żółtku i również po łyżce sera.Do malin dodajemy brandy i mieszamy .Tortownicę wykładamy folią aluminiową,warstwami przekładać pokruszone biszkopty,maliny,masę serową i tak do wyczerpania składników.Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 14.08.2011 22:58
świetny
AgaS10 30.03.2011 09:09
ale pyszny deserek:)
AgaS10 30.03.2011 09:09
ale pyszny deserek:)
Kuchareczekjeden 30.03.2011 07:38
świetny przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak