Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
kalarepka młoda 1 sztuka
kalafior 1/4 sztuka
makaron drobny 10 dag
masło 1 łyżka
śmietana 12% 1 szklanka
ser żółty 10 dag
koperek 1 pęczek
sól
groszek zielony 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

Warzywa ścieramy na tarce lub kroimy w kostkę. Całość przekładamy do osolonego wrzątku z dodatkiem masła. Gotujemy około 20 minut i dodajemy makaron (lub gotujemy go oddzielnie). POd koniec zabielamy zupkę śmietaną, dodajemy posiekany koperek i starty na tarce ser żółty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak