Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziołowa pomidorowa z naleśnikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 szt.
włoszczyzna
pomidory 1 puszka
przecier pomidorowy 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
serek topiony śmietankowy 10 dag
ser żółty 10 dag
śmietana 30% 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
naleśniki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziołowa pomidorowa z naleśnikami

Włoszczyzną, mięso i przyprawy zalej 1 litrem zimnej wody. Gotuj 40 minut. Wywar przecedź. Dodaj pomidory z puszki i przecier. Zagotuj. Dopraw do smaku przyprawa kucharek, bazylią i rozdrobnionym czosnkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworach. Oba rodzaje sera połącz z resztą bazylii, natką i szczypiorkiem. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw. Przygotowane wcześniej naleśniki posmaruj pastą serowo-ziołową. Zwiń. Ruloniki pokrój w plasterki. Ponadziewaj na wykałaczki. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj śmietaną. Podawaj ze ślimaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak