Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka wielkanocna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 15 dag
cukier wanilinowy
jajko 4 sztuki
mąka 1/2 kg
szczypta soli
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
mleko 100 ml
rodzynki
kawałki czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: babka wielkanocna

ucieramy masło ze szczyptą soli i cukrami na puch.dodajemy żółtka i mieszamy z masą.ucieramy,dodając mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.z białek ubijamy pianę,dodajemy do ciasta,mieszamy.wrzucamy kawałki czekolady i rodzynki.ciasto wylewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy.ostudzoną można polać stopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 17.03.2011 08:58
przyda sie na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak