Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
wywar mięsny 0,8 litra
tłuszcz 6 dag
cebula 5 dag
musztarda 5 dag
mąka 6 dag
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie musztardowym

Jaja ugotować na twardo, ostudzić i przekroić. W garnku obraną i pokrojona cebule poddusić na tłuszczu, dodać mąkę, zamieszać i rozprowadzić z wywarem. Ugotować i przetrzeć przez sito. Z połowy cukru przygotować karmel. Do sosu dodać musztardę, karmel, sól i cukier do smaku, zagotować. Do środka włożyć jaja i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 23.11.2010 12:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak