Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 20 dag
cebula 2-3 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
majeranek 2 łyżki
smalec 1 łyżka
mąka 1-2 łyżki
przyprawa do potraw
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę,jeżeli jest zbyt długa,pokroić,zalać wodą,ugotować.Boczek i cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić boczek z cebulką,chwilę smażyć.Wsypać mąkę i usmażyć aż mąka uzyska zloty kolor.Ugotowaną kapustę odcedzić,pozostawiając na dnie trochę wody.Wstawić z powrotem na ogień,dodać smażonkę,dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku jarzynką,pieprzem,majerankiem i sporą ilością cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 06.11.2011 21:10
mniam, i kopytka do tego! pyszotka
danusia19671 31.05.2011 19:02
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak