Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupnik na żołądkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
kasza jęczmienna 1 szkl.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 1 szt.
por 1 szt.
ziemniaki 6 szt.
grzyby suszone 3 szt.
przyprawa do potraw
pieprz
przyprawa w płynie
śmietana kremówka 200 g
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupnik na żołądkach

Tak tę zupkę nazywa mój mały siostrzeniec,a mnie się ta nazwa spodobała :) Żołądki oczyścić,zalać wodą,gotować.Marchew,korzeń pietruszki,kawałek selera i por pokroić w drobniutką kosteczkę,a ziemniaki w troszkę grubszą.Kaszę wypłukać,dodać do garnka z żołądkami.Wrzucić pokrojone warzywa i wcześniej namoczone,umyte grzybki.Kiedy wszystko będzie już miękkie,doprawić do smaku jarzynką,pieprzem i przyprawą w płynie.Na koniec wlać do zupy śmietanę i wsypać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 28.06.2012 07:39
fajny
Małgorzata113 16.03.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak