Fasolka po bretońsku z musztardą

Fasolka po bretońsku z musztardą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drobna fasolka

    0,5 kg
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

  • sól i pieprz

    do smkau
  • liść laurowy

    5 listków
  • boczek wędzony

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę zalewamy wodą na całą noc. Rano płuczemy, wlewamy świeżą wodę i gotujemy. Dodajemy kostkę rosołową, pokrojony w kostkę boczek, ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy fasolka zmięknie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę. Zagęszczamy mąką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

04.08.2011 10:38
pycha

Magdalena1110

07.03.2011 07:00
pychotka

IKrakowianka

23.02.2011 12:33
Dawno nie robiłam, a bardzo lubię!

plocia

25.08.2010 13:22
coś dla mego męża :)

Margo1

21.08.2010 10:38
Bardzo lubie i często

RenataZ-et

20.08.2010 00:31
Dawno nie robiłam fasolki po bretońsku, aż narobiłaś mi smaka ;)

Monika193

04.06.2010 22:17
Podawać z jasnym pieczywem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat