Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
włoszczyzna
kasza manna 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
masło do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w plastry. Rozgrzać na patelni połowę masła, podsmażyć na nim pieczarki. W dwóch litrach osolonej wody ugotować włoszczyznę. Gdy będzie miękka, wyjąć ją, a wywar zasypać kaszą manną. Gotować kilka minut, włożyć pieczarki i resztę masła. Zabielić zupę śmietaną, doprawić. Na talerzu posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.02.2013 14:50
fajna zupka
Wafelek2601 12.11.2012 08:54
Bardzo lubię
Marzena34 02.09.2011 20:32
moja ulubiona
Małgorzata113 16.03.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak