Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycący placek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 300 g
oliwa do smaku
czosnek 2 ząbki
ciasto francuskie 1 szt
ser feta 150 g
żółtko jajek 1 szt
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sycący placek

Szpinak podsmażyć na oliwie.Dodać przepuszczony przez praskę czosnek.Doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową.Wysmarowaną oliwą formę wylepić połową lekko rozmrożonego ciasta francuskiego.Rozłożyć na nim szpinak.Posypać pokruszoną fetą.Przykryć resztą ciasta,ponakłuwać widelcem.Wierzch posmarować żółtkiem.Ciasto piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 45 minut.Podawać na ciepło lub na zimno.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 05.07.2011 19:28
fajne
Ania67 17.03.2011 09:49
Zrobię na pewno
Krystyna32 17.03.2011 09:20
coś dla mnie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak