Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowe up-side-down

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
olej 5 łyżek
mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ananas w puszce
wiśnie kandyzowane 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowe up-side-down

Plastry ananasa odsączyć i ułozyć na dnie w foremkach. Jajko ubić z olejem i mlekiem. Cały czas ubijając dosypywac mąkę zmieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wlać ciasto na ananasa do 3/2 wysokości foremki. Piec około 15 minut w temp 180 C. Każdą babeczkę układać do góry nogami (ananasem u góry) i ostudzić. Ozdabiać wisienką.
Smacznego!!!

--> można piec w foremkach do mufinek, należy wtedy przyciąć tylko plastry ananasa żeby zmieściły się do foremki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.02.2012 21:27
śliczne i pyszne :)
Reda 30.12.2011 08:42
mniam
Reda 30.12.2011 08:42
mniam
bami 02.06.2011 09:19
Świetnie się prezentuje :)
Edyta38 29.05.2011 10:05
extra
magical66 25.03.2011 09:05
super przepis
ajres 19.03.2011 17:04
mniam mniam
Magda60 19.03.2011 16:58
dobre
MAR3STA 16.03.2011 22:09
ale super!
Misiabe 16.03.2011 15:31
dziękuję :) oczywiście miało byc do 2/3 wysokości foremki. Przepraszam za błąd.
Nina7 16.03.2011 13:08
Super!
halinka1011 16.03.2011 09:43
świetny przepis
Krystyna32 16.03.2011 06:55
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak