Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA KACZKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
jabłka kwaśne 6 sztuk
cytryna 1 sztuka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
borówki 1/2 szkl.
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KACZKA

Kaczkę oczyścić, umyć, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem. Odstawić. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z nasion, pokroić, wymieszać z majerankiem. Kaczkę nadziać jabłkami, spiąć skórkę, zarumienić na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, po pół godzinie podlać winem, dodać liście laurowe i borówki, piec dalej do miękkości w temp. ok. 180 st. C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak