Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA II

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 15 dag.
cukier puder 15 dag.
żółtko jajek 1 sztuka
sól 1 szczypta
mąka 30 dag.
masa
jabłka 1 kg.
cukier 15 dag.
cytryna 1/2 sztuki
cynamon 1 szczypta
cukier puder 2 łyżki
białko 1 sztuka
kruszonka
mąka 15 dag.
masło 15 dag.
cukier 15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA II

Masło posiekać z mąką, dodać żółtko, cukier puder i sól, szybko wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z pestek, pokroić. Dodać sok z cytryny, cukier i dusić, pod koniec wymieszać z cynamonem.

Odstałym ciastem wyłożyć wysmarowaną i posypaną bułką formę. Piec w temp. 200 st. C.
Składniki na kruszonkę rozkruszyć w rękach.
Białko ubić, dodać cukier puder.
Ciasto wystudzić, posmarować pianą, wyłożyć masę z jabłek, wierzch posypać kruszonką. Piec ok. 25 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.03.2013 10:09
uwielbiam taką szarlotkę :)
Rybciia 21.02.2013 10:51
pyszna :-)
MAR3STA 26.07.2011 23:09
mniam, pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak