Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdałowa do mazurka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 300 gram
cukier puder 300 gram
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdałowa do mazurka

Obrane i zmielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i pianą ubitą z białek.Masę podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,aż zaparzy się i zgęstnieje.Gorącą wylać na mazurek upieczony na złoty kolor i posmarowany marmoladą.Równo rozsmarować i wstawić na kilka minut do ciepłego piekarnika aby masa się obsuszyła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.07.2013 08:27
szybka i smaczna
IZABELA29 16.04.2013 09:03
pyszna warto zrobić
anemon 14.04.2013 14:59
Mazurek z tą masą musi świetnie smakować.
Motorek 06.04.2013 08:54
coś dla mnie
Pani Domu 23.02.2013 16:50
fajny pomysł
Krystyna32 03.09.2012 08:17
extra
IZABELA29 29.08.2011 09:59
warto zrobić
marchewka 30.04.2011 23:56
z taką masa jeszcze nie próbowałam
ben-ka 29.03.2011 07:15
masz rację Misiu:)spróbujemy tych wynalazków:)
misia53 16.03.2011 23:50
Idą święta będzie jak znalazł....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak