Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa różana do mazurka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 250 gram
śmietanka 250 ml.
masło 60 gram
Soda oczyszczona Prymat szczypta
konfitura 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa różana do mazurka

Śmietankę z cukrem i masłem gotować na małym ogniu do zgęstnienia.Żeby masa się nie zważyła można dodać odrobinę sody.Wymieszać z konfiturami z róży i gorącą wylać na mazuerk

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.11.2013 08:57
Tylko się mogę domyślać, jak wspaniale smakuje mazurek z tą polewą.
Seba 21.09.2013 08:44
super polewa
Wafelek2601 21.07.2013 16:07
Mazurek z taką polewa będzie przepyszny
Krystyna32 03.09.2012 08:18
extra
ben-ka 30.06.2012 18:53
Mam już konfitury z róży:) zostawię na Wielkanoc.
cooleczka 06.02.2012 18:48
musi mieć ładny kolor
smakoszek 12.01.2012 14:57
pyszny
junox 27.12.2011 22:44
pyszny pewnie jak każdy mazurek
IZABELA29 25.12.2011 18:26
warto zrobić
Ania67 02.06.2011 09:12
rewelacyjna
ben-ka 28.03.2011 20:53
nie mam konfitury z róży:(
IZABELA29 23.03.2011 10:55
fajne tak nie robiłam
misia53 19.03.2011 18:31
Mazurek świąteczny, śliczny , smakowity, z polewą różaną na stole obfitym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak