Cycki murzynki

Cycki murzynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • mak

    1 szklanka
  • cukier puder

    1 paczka
  • cukier waniliowy

    1 szklanka
  • polewa czekoladowa

    1
  • wódka

    1
  • Biszkopty

  • rodzynki

    1 paczka
  • mleko

    1 1/2 szklanki
  • żółtka

    6
  • cukier

    6 łyżek
  • margaryna

    1
  • mąka pszenna

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:

Białka ubić na sztywną pianę+ cukier puder+ mak+ wiórki kokosowe. Wymieszać. Piec ok. 30 min.

Krem:

Żółtka ucierać z cukrem na kogiel mogiel+ 3 łyżki mąki i mleko. Mleko zagotować i na gotujące mleko wlać pozostałe składniki rozrobione w mleku. Wystudzony budyń utrzeć z masłem. Ułożyć ciasto, krem, biszkopty a na nie rodzynki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

20.09.2011 18:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat