Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabelskie papryczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczki małe pikantne 1 kg
rozmaryn 1 pęczek
ocet winny 1/2 szklanki
cukier 10 dkg
sól 1 łyżeczka
woda 2 (źródlana)
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: diabelskie papryczki

Papryczki myjemy i w całości układamy pionowo w słoikach,przekładając gałązkami rozmarynu i przesypujac lekko zmiażdżonymi ziarnkami pieprzu i ziela angielskiego.Wodę gotujemy z octem,cukrem i solą.Taką zalewą zalewamy papryczki zakręcamy dobrze słoiki i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.06.2011 14:09
ale dobre !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak