Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z żurawin

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawiny 1 kg
cukier 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z żurawin

Żurawiny myjemy pod bieżącą wodą i zasypujemy cukrem,gotujemy na małym ogniu i odstawiamy na 24 godziny,następnego dnia znowu gotujemy doprowadzamy do wrzenia.Gdy marmolada wylana na podstawek nie rozlewa się można ją przekładać do słoików,jeśli się rozlewa trzeba powtórzyć 24 godzinną przerwę i gotowanie.Słoiki odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.10.2011 10:12
Ja niestety nie mam dostępu do świeżych żurawin, więc pozostaje mi tylko kupna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak