Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-kawowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4/5 szkl
jajko 6 szt
kawa rozpuszczalna 100 ml; schłodzić ją
czekolada gorzka 30 dag
masło 150 g
mąka pszenna 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-kawowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Białka odzielić od żółtek. Żółtka połączyć z cukrem na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno. Do żółtej dodać mąke, ostudzoną kawę, proszek do pieczenia, ostudzone roztopione masło. Na końcu dodać białko i delikatnie wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 150 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak