Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4-6 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka
pieprz
sól
natka pietruszki
szczypiorek usiekany
koperek
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane pieczarkami

Z pomidorów ściąć czubki, wyjąć miąższ. Miseczki posypać solą i pieprzem, odstawić. Cebulę pokroić i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki. Udusić. Wszystko oprószyć mąką, wlać śmietanę, dodać posiekaną zieleninę, zagotować, przyprawić. Masą wypełnić pomidory, polać roztopionym masłem, posypać serem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 28.04.2012 12:14
bardzo fajne
rzenia15 21.10.2011 20:16
na pewno pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak