Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ziemniaczane z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mięta świeża siekana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/2 szkl
tłuszcz do smażenia
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ziemniaczane z miętą

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Do zimnych dodać ser twarogowy, jajka, proszek do pieczenia, miętę, pieprz i mąkę. Szybko zarobić ciasto, formować placuszki, smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać gorące z oddzielnie podaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 01.03.2014 18:32
pyszne racuchy
IlonaAlbertos 29.09.2012 22:05
Oryginalne połączenie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak