Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Brazylijsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka biała 250 g
natka pietruszki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat
tłuszcz 1,5 łyżki
jajko 4
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Brazylijsku

Fasolkę zagotować i odstawić na 2 godzinki następnie gotujemy w tej samej wodzie i odcedzić . Tłuszcz rozgrzać , najlepiej w głębokiej patelni i dodać koncentrat pomidorowy , posiekana natkę , przyprawy i fasolkę . Mieszamy i smażymy całość razem a pod koniec wbijamy jajka jeszcze smażymy do momentu aż się zetną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.11.2012 15:46
super
babcia
babcia 20.11.2012 15:46
super
ElizaT 11.04.2011 11:08
osobiście bym dodała do tego trochę mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak