Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 125 g
cukier 160 g
mąka 25g
białka jaj 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z migdałami

Dokładnie mieszamy w miseczce mąkę, 110 g cukru i zmielone migdały. Odstawiamy. Nastawiamy piekarnik do temperatury 150°. Mikserem na niskich obrotach zaczynamy ubijać białka. Kiedy zaczynają robić się białe i zwiększają objętość dodajemy na 2 razy pozostały cukier i zwiększamy do maksimum obroty. Ubijamy na sztywno. Odstawiamy mikser. Bardzo delikatnie łączymy sypkie składniki z pianą z białek w jednolita masę. Szprycą z okrągła końcówką nakładamy 32 porcje masy na blachę wyłożoną pergaminem. W dużych odstępach. Pieczemy 30 - 40 minut. Gdy ciasteczka wystygną przekładamy je bitą śmietaną i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 28.10.2011 19:46
muszą byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak