Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600 g
białe wino 100 g
masło 2 łyżki
gruszki 500 g
sól
cukier
cynamon Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
skórka cytry

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z owocami

Z fasolki odcinamy końcówki , potem pokroić na mniejsze kawałki gotujemy 25 minut z dodatkiem cukru .Po odcedzeniu wkładamy do rondelka i odstawiamy a owoce mogą to być jabłka , czy gruszki pokroić na kawałki bez nasion wkładamy je do fasolki dodajemy przyprawy dajemy wino , sokiem z cytryny , skórkę i masełko dusimy 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izulab6 12.01.2012 06:50
lubie fasokę i napewno spróbuję.:D
jeta72 25.08.2011 14:09
trzeba spróbować;)
ElizaT 11.04.2011 11:07
imponujący zestaw składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak