Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po włosku II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
mleko 2 szklanki
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ryż 125 ml
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 szczypta
curry 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po włosku II

cebulę obrać opłukać drobno pokroić podsmażyć połączyć z koncentratem dusić 8 minut następnie przetrzeć zalać wywarem wlać wrzące mleko dodać opłukany ryż i przyprawić ugotować masło rozgrzać wymieszać z mąką zasmażyć nie rumieniąc wymieszać z zupą zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak