Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza Pawłowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt.
cukier 1 szklanka
ocet winny 1 łyżka
mąka zaiemniaczana 1 łyżka
śmietana 30% 250 ml
woda zimna 1 łyżka
brzoskwinie w puszce 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Beza Pawłowej

Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę. Do piany dodać mąkę i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać ocet i wodę i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 - 75 minut. Śmietanę ubić na sztywno. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Udekorować kawałkami brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 17.01.2012 07:53
zjadła bym...
kasienka23 12.12.2011 23:12
pycha
Magdalena80 05.07.2011 14:36
jakie słodkości...
kotlet 05.07.2011 14:20
ale apetycznie się zrobiło...
MAR3STA 19.04.2011 23:17
pycha beza;)
Jaheira11 19.03.2011 23:16
rewelacja
bursztynek 16.03.2011 21:55
znam troszkę inny przepis, ale ją uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak