Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po kali fornijsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
kukurydza 1 sztuki
migdały 50 g
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po kali fornijsku

migdały sparzyć obrać ze skórki zetrzeć kukurydzę obrać z liści opłukać zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru ugotować potem wyjąć wyłuskiwać ziarenka przetrzeć wymieszać z koncentratem i masłem chwilę podsmażyć połączyć z wywarem i migdałami zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak