Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas kminkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kminek 2 szklanki
cukier 50 dkg
rodzynki 20 dkg
drożdże 5 dkg
woda 5 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: kwas kminkowy

Drożdże mieszamy z odrobiną cukru i ciepłej wody i odstawiamy do wyrośnięcia.Pozostały cukier rozpuszczamy w szklance gorącej przegotowanej wody i studzimy.Kminek płukamy,zalewamy pozostałą wodą i gotujemy 15 min.Odstawiamy na 2 godziny i odcedzamy.Kminek łączymy z syropem cukrowym i rozczynem drodżowym,odstawiamy w ciepłe miejsce.Kiedy płyn zacznie się pienić nalewamy do butelek do każdej wkładamy po kilka rodzynek,szczelnie zamykamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 01.04.2011 14:00
oryginalne
Daria14 15.03.2011 17:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak