Arbuzówka

Arbuzówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1/2 (dużego) szt.
  • wiśniówka

    1/2 litra
  • sok grejpfrutowy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ arbuza należy pokroić w \"sześciany\" i przemieszać. 1/4 miąższu należy wyciągnąć z owocu i przełożyć do jakiegoś wolnego naczynia. Pozostawiony w arbuzie miąższ należy zalać wiśniówka i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowany owoc najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin. Polecam szczególnie na ciepłe letnie popołudnie/ wieczór.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

24.06.2012 15:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat