Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina z chhili

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
polędwica wieprzowa 450 g
mąka 2 łyzki
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt
czosnek 3 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
kolendra 1 szt
sól do smaku
mielona kolendra 1 łyżka
groszek mrożony 1 szt
sok z limonki do smaku
papryka czerwona 1 szt
papryka marynowana 150 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z chhili

1 Przed przygotowaniem piekarnik rozgrzać do 180 stopni , oliwkę rozgrzać w rondlu , mięso obtoczyć w mące rzucić na chwilkę do rondla na ok 4 min. , żeby troszkę się przyrumieniło . Dać na talerz .
2 Cebule dymkę i czosnek wrzucić do rondla , pod smażyć tak aby dymka zmiękła . Do tego dodać zielona paprykę i chili , smażyć 4 minutki . Dodać paprykę chili , połowę listków kolendry , sól , mielona kolendrę i 1 szklankę wody . doprowadzić do wrzenia.
3 Mięso włożyć z powrotem do rondla , przykryć , wstawić następnie do piekarnika i piec ok 25 min , z zmięknie.
4 Dodać groszek , sok z limonki i resztę kolendry , przykryć i odstawić na 3 minutki , przed podaniem posypać posiekana czerwona papryką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.07.2012 12:25
extra
Gosia20 17.07.2012 09:46
super
Anna152 15.06.2012 07:38
super
GGABI 08.09.2011 22:24
nieźle
bursztynek 20.08.2011 11:55
dobra, taka ostra
Juleczka20 11.06.2011 07:22
świetny przepis
Justyna Jussstiii 26.05.2011 13:02
super
anja3107 24.05.2011 13:33
fajny przepis
tomek18 27.04.2011 21:34
super
adam1f 25.04.2011 00:19
dobre
aga130982 11.04.2011 19:23
mniam
Krystyna32 18.03.2011 08:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak