Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 40 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
olej 20 ml
przyprawy 8 dag
otręby pszenne 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z ryby

Cebulę obarć, pokroić w drobniutką kosteczkę zalać wrzątkiem i odstawić.
Filety ryby wypłukać następnie osuszyć i pokroić w kostkę,dodać zieleninę (np. por,natka pietruszki), jajko, olej i ok 15 dag obrąb pszennych oraz dokładnie odsączoną cebulę.Składniki wymieszać i odstawić na kilka minut.
powstałą masę podzielic na kilka części następnie uformować z niej kuleczkiobtoczyć w otrębach lub w bułce tartej,
przygotowac blachę, wyłożyć ją folią aluminiową i posmarować olejem.
Kotlety ułożyć na blasze i lekko je rozpłaszczyć.
Piec ok 20 min aż kotlety nabiorą złocistego koloru. podawać z surówką z kapusty kiszonej

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:12
fajne te kotlety:)
Krystyna32 07.08.2011 18:28
extra, pychota
kiziolek201 16.03.2011 19:12
Kotlety z ryby, ryba jest przecież bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak