Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ze szczupaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 250 g
masło 20 g
mąka 20 g
mleko 100 ml
jajko 2 szt
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
masło 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ze szczupaka

Szczupaka sprawić,obrać z ości i skóry,posiekać tasakiem na jednilitą masę ,przyrządzić białą zasmażkę; masło stopić dodać mąkę ciąglę mieszając rozprowadzić mlekiem na gładką masę ,zagotować,gdy sos zgęstnieje,odstawić i schłodzić,wbić żółtka ,utrzeć ,dodać masę rybną ,przyprawić do smaku solą,wymieszać z pianą ubitą z białek ,włożyć do formy,gotować na parze około 1 godziny ,po ugotowaniu budyń wyłożyć do półmisek,pokroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak