Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kudłate knedliki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 50 dag
ziemniaki gotowane 20 dag
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kudłate knedliki

Surowe ziemniaki z cebulą zetrzeć i odstawić na kilka minut, po czym odcedzić i połączyć z gotowanymi ziemniakami (przepuszczonymi przez maszynkę). Dodać mąkę, jajka i przyprawy, wyrobić ciasto. Łyżką kłaść dość duże knedle do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu około 15 min od momentu zawrzenia. Podawać polane skwarkami lub sosem mi jednak najlepiej smakują z uduszoną cebulką i kiszonym ogórkiem. To jest mała porcja ciasta, ja na 5 osobową rodzinę robię *2.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.02.2012 10:51
uwielbiam
Anna169Hosz 18.12.2011 22:11
Interesujący przepis.
iziona 07.10.2011 07:29
Te się kładzie łyżką na gorącą wodę
SyMiki 06.10.2011 19:25
Czy knedliki ucina się z wałka, czy jakoś inaczej się formuje?
misia53 16.06.2011 12:43
i ja się piszę na nie
Henryka2 15.03.2011 18:07
Ciekawe danie!Do wypróbowania!
anemon 15.03.2011 18:04
Bardzo apetycznie wygladąją i wydają sie proste do wykonania. A może to tylko moje złudzenie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak